Guvernul României - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Programul de reabilitare termicaPrezentarea programului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte derulat de ministerul dezvoltarii regionale si Turismului

Brosura "Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte"

CUI SE ADRESEAZA PROGRAMUL NATIONAL DE REABILITARE TERMICA?
Asociatiilor de proprietari care doresc sa creasca performanta energetica a blocurilor de locuinte care au fost construite pe baza unui proiect elaborat in perioada 1950-1990, indiferent de sistemul de incalzire al acestora.

CE PRESUPUNE REABILITAREA TERMICA?
In functie de rezultatele expertizei tehnice si auditului energetic efectuat asupra blocului, la aceste lucrari se mai pot adauga:
CARE SUNT PRINCIPALELE OBIECTIVELE ALE PROGRAMULUI NATIONAL DE REABILITARE TERMICA

DE CE SA INVESTIM IN REABILITAREA TERMICA A LOCUINTEI?
Exista foarte multe argumente care pledeaza pentru reabilitarea termica a blocului in care locuiti. Enumeram doar citeva dintre ele:
CAT COSTA REABILITAREA TERMICA?
Asociatia de locatari plateste 20% din costul total al lucrarilor de reabilitare. Restul de 80% este asigurat de la bugetul de stat si cel local.

Procentul de 20% din totalul lucrarii de reabilitare se imparte intre toti proprietarii, fiecaruia revenindu-i o cota parte in functie de cota parte indiviza ce revine fiecarui proprietar. In cazul in care asociatia, unul sau mai multi proprietari nu isi pot achita partea ce le revine, primaria locala poate prelua partial sau integral costurile si poate decide modul in care se va recupera ulterior suma de bani.

80% din costul reabilitarii termice este asigurat astfel: 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica si 30% de la bugetul local, in limita fondurilor aprobate anual pentru Programul de reabilitare termica.

(actualizat: 18-02-2010)

Documentul se gaseste la adresa http://www.mdrl.ro/index.php?p=1034