închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Arhiva integrare europeana » Europa in scoala » Si a fost Hunedoara

SI A FOST HUNEDOARA


Am ajuns la Deva într-o zi bacovianã de aprilie. Atmosfera s-a încãlzit imediat când i-am vãzut pe elevi: entuziasti, tineri, frumosi si, mai ales, multi… teribil de multi. Sala Colegiului National “Decebal” din Deva a fost neîncãpãtoare pentru galeriile celor trei licee chemate în competitie: fiecare mai gãlãgioasã, cu mai multe bannere, fluturând steaguri si încurajându-si cu frenezie echipa.
 
Colegiul National „Decebal”, Colegiul National „Traian”, Liceul Pedagogic „Sabin Dragoi” si-au desemnat fiecare câte cinci elevi care sã le reprezinte. Punctajele obtinute de cele trei echipe dovedesc sârguinta cu care s-au pregãtit, dorinta lor de victorie. Colegiul National Deva a reusit 19 puncte dintr-un maxim posibil de 20. Impresionant! Liceul Sabin Drãgoi a scos 15 puncte, în timp ce Colegiul National „Traian” a obtinut nu mai putin de 13 puncte meritorii. „Unde se aflã sediul Parlamentului European?”, „Pe câte capitole s-au purtat negocierile?”, „Când a aderat Grecia?”, „În ce an a stabilit România relatii diplomatice cu UE?”… acestea sunt doar câteva dintre cele 45 de întrebãri la care cele  trei echipe trebuiau sã rãspundã. Munca lor a fost rãsplãtitã cu tabere la varã si enciclopedii iar zâmbetul fericit care radia pe chipurile câstigãtorilor a compensat toate eforturile noastre, organizatorii, dar si strãdania profesorilor care i-au pregãtit.
 
Seminarul dedicat profesorilor a oferit prilejul unui dialog rapid, incitant, constructiv. Floreta argumentelor pro si contra integrãrii, sistemului educational din UE, politicilor comunitare a fost folositã cu mãiestrie deopotrivã de cãtre formatori si de cãtre profesori. Receptivitatea oamenilor a generat printre domnii profesori noi idei de proiecte: multiplicarea concursurilor la alte licee din judete, debate-uri pe teme europene.
 
Pentru a sprijini aceste initiative ne-am dus la Grupul Scolar de Telecomunicatii si Lucrãri Publice unde ne-am întâlnit cu cadrele didactice din municipiul Hunedoara dornice sã ne prezinte proiectele europene realizate, dar si ce-si doresc sã facã în viitor.
 
Am întâlnit în cadrul acestor evenimente oameni minunati, parteneri de încredere… dar, mai presus de orice, prieteni. 

… ne vedem, în mai, la Neamt, Suceava si Tulcea!

      

Galerie foto


19-04-2006

Fişiere ataşate

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864