închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Arhiva integrare europeana » Articole » Sibiu - capitala europeana 2007

Sibiu - capitala culturala europeana


Programul Capitala culturală europeană a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în anul 1985, la initiativa Melinei Mercouri, ministrul grec al culturii la vremea respectiva, cu scopul de a apropia popoarele Europei si de a promova dezvoltarea culturii.

Din anul 1985 şi până în prezent 32 de oraşe au detinut acest titlu, prima capitală culturală europeană fiind Atena. În 2006, titlul a fost detinut de orasul grec Patras. Luxembourg si Sibiu au fost desemnate capitale culturale europene ale anului 2007 iar Stavanger şi Liverpool sunt desemnate pentru anul 2008.

Detalii despre capitalele europene culturale pot fi obţinute accesând urmatoarele site-uri:


Programul "Sibiu - capitală culturală europeană 2007" este cel mai important proiect cultural care va fi organizat şi se va desfăşura în România datorită specificului organizarii, duratei si registrului foarte variat de activităţi.


Este un program prioritar al Ministerului Culturii şi Cultelor, la care participă şi Asociatia "Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007", special înfiinţată pentru a pregăti programul cultural şi pentru a planifica evenimentele din cadrul acestuia.

Programul este gândit astfel încât să promoveze cooperarea culturală şi să accentueze dimensiunea europeană a oraşului Sibiu printr-un program cultural ce cuprinde proiecte din mai multe domenii:

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864