închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Arhiva integrare europeana » Campania de comunicare 2006

"INFORMARE PENTRU INTEGRARE"
Campania de comunicare a MIE in 2006  


Contextul

Strategia de comunicare a MIE in anii 2005 si 2006 a fost fundamentata pe rezultatele cercetarii sociologice realizate de MIE in decembrie 2004. Cercetarea, de tip calitativ (focus-grupuri), a  determinat nevoile de informare si asteptarile a trei grupuri tinta, alese, unele pentru capacitatea de multiplicare a informatiei, altele pentru nevoia de informare pe care o au: studenti, manageri de IMM si femei active din mediul urban.
Cercetarea a trasat liniile directoare ale campaniei de informare si comunicare sustinuta in 2005, campanie care a atins, pe lânga mediul universitar, mediul de afaceri si femei, elevii si profesorii de gimnaziu, administratia publica, audienta interna (angajatii MIE)  si publicul larg – prin intermediul  relatiilor cu presa si instrumente ca punctul de informare al MIE, site-ul MIE, EURO-DISPECER organizarea de evenimente si editarea de publicatii.
Evaluarea rezultatelor proiectelor de comunicare desfasurate in 2005 ne-au condus spre urmatoarele concluzii:
- trebuie continuate programele care sa aduca informatia europeana in mediul rural, prin intermediul liderilor de opinie (primari, profesori) si al unei categorii mai putin informate dar influente - femeile. De altfel, rezultatele Eurobarometrului rural prezinta ca principale surse locale de informatie, in ordine descrescatoare, primarul - 65%, consilierul local  - 34%, preotul - 20% si directorul scolii, profesori sau invatatori - 6%.
- mediul de afaceri ramâne unul din grupurile tinta direct si imediat afectate de aderarea României la Uniunea Europeana. Programul derulat in cursul anului 2005 a relevat, prin raspunsurile participantilor la chestionare, necesitatea continuarii  intâlnirilor directe cu specialisti pe teme ca: mediu, telecomunicatii, impozite si taxe, protectia consumatorului, siguranta alimentara, etc.
- specialistii din administratia publica au o nevoie continua de informatii si programe de formare in domeniul politicilor europene si al gestionarii fondurilor structurale,
- nivelul de informare al publicului larg este mai ridicat decât anul trecut, dar efortul de informare trebuie continuat, prin “traducerea”  intr-un limbaj accesibil a principalelor aspecte ale aderarii României la Uniunea Europeana,
- audienta interna - angajatii MIE – are nevoie de intarirea coeziunii interne si a comunicarii interdepartamentale, prin intâlniri periodice si informare reciproca privind programele si proiectele aflate in derulare; este extrem de necesara intarirea statutului consilierilor de integrare, prin realizarea unui profil profesional standard si includerea ocupatiei in Codul Ocupatiilor din România.
 
La 24 ianuarie 2006 au fost date publicitatii rezultatele ultimului Eurobarometru, care releva ca românii doresc sa afle mai multe informatii despre Uniunea Europeana, si mai ales despre drepturile cetatenilor europeni, mobilitatea fortei de munca si modul de functionare a institutiilor Uniunii Europene.
 
Astfel, campania de comunicare a MIE in anul 2006 a propus un program de actiuni de comunicare fundamentatpe informatiile furnizate de :
-  rezultatele Eurobarometrului 63 (realizat in septembrie 2005),
-  raportul cercetarii „Elite ale României rurale despre integrarea europeana” facute de Delegatia Comisiei Europene,
-  raportul de evaluare al campaniei „Integrare pentru informare” realizata de Ministerul Integrarii Europene in anul 2005,
-  intâlnirile de lucru cu coordonatorii directiilor de comunicare din alte institutii ale administratiei publice centrale, care au avut loc intre 15 ianuarie – 30 ianuarie 2006.

Campania, desfasurata pe tot parcursul anului 2006, a avut ca scop pregatirea publicului larg si a audientelor specifice pentru noua calitate de cetatean european, pentru a putea face fata schimbarilor generate de aderarea României la Uniunea Europeana. Pentru atingerea acestui ambitios obiectiv, pentru fiecare grup tinta in parte au fost elaborate ample actiuni de informare, concepute pentru a raspunde nevoilor specifice ale acestora.

MEDIUL DE AFACERI
Seria de seminarii “Integrarea europeana si mediul de afaceri”
Obiectivul propus: informarea companiilor cu privire la noile reglementari din sfera economica, implicatiile generale ale integrarii asupra mediului de afaceri, caracteristicile pietei comune si la oportunitatile de finantare dupa aderarea la UE, pentru a le sprijini sa faca fata presiunii concurentiale de pe piata unica.
Activitatile realizate: Datorita reactiilor pozitive primite din partea participantilor la atelierele de lucru tematice desfasurate in 2005, in 2006 a fost continuata seria seminariilor organizate pentru sectorul de afaceri. Au fost realizate seminarii de informare si in tara cu sprijinul institutiei Prefectului din judetele Iasi, Buzau, Ialomita. La seminarii au participat experti din Ministerul Integrarii Europene si din ministerele de resort pentru domeniile abordate.
Calendarul seminariilor si a temelor sustinute:
20 februarie - Tema: Comunicatii electronice si IT;
10 aprilie - Tema: Intreprinderi mici si mijlocii;
9 mai, Primaria Caracal, seminar de informare pentru mediul de afaceri. Tema: Impactul integrarii României in UE asupra tinerilor si mediului de afaceri;
24 mai, Primaria Comunei Magura, jud. Buzau, seminar pentru agenti comerciali. Tema: Comercializarea;
9 iunie, Institutia Prefectului - Iasi, atelier de lucru. Tema: Eficienta si competitivitate in industria confectiilor si textilelor;
21 iunie, Centrul Cultural "Ionel Perlea" Ialomita, Slobozia, seminar IMM. Tema: Probleme de interes pentru sectoarele industrie, comert si servicii in contextul integrarii europene;
27 iulie, Camera de Comert si Industrie a României, seminar de informare pentru mediul de afaceri. Tema: Impozitarea;
10 octombrie, Camera de Comert si Industrie a României, seminar de informare pentru mediul de afaceri. Tema: Politica sociala si libera circulatie a persoanelor.
2. Realizarea unui CD informational dedicat mediului de afaceri – „euroIMM”.
In ultimul trimestru al anului 2006 a fost demarata Campania “Pune-ti afacerea pe harta Europei!” in cadrul careia a fost realizat CD-ul euroIMM – un instrument util de informare a IMM-urilor in vederea pregatirii acestora pentru conditiile de pe piata unica.
CD-ul contine informatii despre legislatia din România, legislatia europeana, oportunitatile de finantare. Materialul este structurat pe principalele domenii economice de activitate si ofera informatii cu privire la:
- politici si strategii guvernamentale;
- fiscalitate;
- certificare si standarde;
- legislatia muncii;
- codul vamal;
- legislatie specifica domeniului;
- târguri;
- protectia consumatorilor;
- studii de caz.
CD-ul a fost realizat in 50 000 exemplare si se va distribui prin intermediul Camerelor de Comert, Birourilor Info Center, cotidianului CAPITAL. De asemenea, CD-ul se poate descarca integral de pe site-ul Ministerului Integrarii Europene, sectiunea „Europa afacerilor”.

STUDENTI
1. Scoala de vara – „ Rolul României intr-o Europa in schimbare
In perioada 27 august – 2 septembrie 2006, s-a organizat in parteneriat cu FUNDATIA ITHAKA prima Scoala de vara a Ministerului Integrarii Europene. Tema abordata - „Rolul României intr-o Europa in schimbare”.
Selectia studentilor s-a facut pe baza eseurilor si a CV-urilor transmise de acestia: dintre cei 175 de studenti inscrisi la concurs, au fost selectati 50 de participanti. Scoala de vara s-a bucurat de participarea unor personalitati din mai multe domenii: Quintin Dickinson, Cristian Pârvulescu, Florian Hofmann, Daniel Daianu, Bogdan Chiritoiu, Roberta Anastase, Corinne Fabre, Gabriel Friptu, Sergiu Miscoiu, Monica Ridzi, Bogdan Chiritoiu, Loredana Nabar.
Temele abordate in cadrul cursurilor a urmarit sa aduca in prim plan o serie de domenii de maxim interes. Astfel, s-a discutat despre valorile europene, rolul societatii civile, drepturile omului in Uniunea Europeana, categoriile de grupuri politice, rolul mass media, oportunitatile de finantare la nivelul Uniunii, buna guvernare, dezvoltarea durabila.
Sesiunea de inchidere s-a bucurat de participarea ministrului integrarii europene, Anca Boagiu, care a raspuns timp de 2 ore intrebarilor studentilor si a inmânat acestora diplomele de participare.
 
2. Materiale informative
In cadrul Campaniei nationale de informare pe teme europene au fost elaborate si distribuite pentru studenti:
- pliantul ABC-ul studentului european” – 40.000 exemplare – contine informatii cu privire la oportunitatile de studiu si voluntariat in Uniunea Europeana
- afisul pe tematica europeana pentru studenti – 6.000 exemplare
Materialele au fost distribuite prin intermediul Universitatilor din cele mai mari 17 centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Târgu Mures, Ploiesti, Galati, Brasov, Craiova, Timisoara, Sibiu, Pitesti, Constanta, Oradea, Bacau, Arad, Alba Iulia, Târgoviste.
Totodata, au fost realizate 2 bannere de internet postate pe o serie de site-uri dedicate tinerilor, care trimit printr-un link catre site-ul MIE, sectiunea „Student in Europa”, unde se gasesc contine informatii specifice acestui grup tinta.

ELEVI
Proiectul Europa in scoala
concurs interliceeal
In cadrul acestui program, initiat de MIE in aprilie 2004, au fost realizate, in 2006, 8 concursuri interlicee in 8 judetele: Deva, Neamt, Suceava, Tulcea, Oradea, Sibiu, Alba si Mehedinti. La aceste concursuri au participat elevi din trei licee judetene, care au incercat pe parcursul a 2 ore sa demonstreze ca stiu ce este Uniunea Europeana. Premiul pentru locul I a constat intr-un un bilet de tabara, oferit de Autoritatea Nationala pentru Tineret. La toate aceste concursuri au participat in sala sute de elevi, care au putut astfel sa vina in contact cu informatia europeana intr-un mod placut, in atmosfera combativa specifica tinerilor.
2.Proiect: „Intr-o Românie Europeana fiecare tânar va conta mai mult” – sarbatorirea Spring Day in cadrul unui eveniment organizat in parteneriat cu Asociatia Româna de dezbatere si Oratorie. Evenimentul a adus fata in fata doua echipe de liceeni care, in cadrul unui debate, s-au intrecut in a sustine sau a contesta tema evenimentului. Liceeni au fost incurajati de galeriile lor si au primit in final premii din partea MIE, constând in MP3 Playere.
Realizarea de publicatii destinate elevilor:
- Uniunea Europeana – oameni si locuri – initial 3.200 de exemplare, reeditata in 100.000: brosura destinata elevilor cu vârste cuprinse intre 10 – 15 ani. Brosura contine informatii generale despre toate statele membre ale Uniunii Europene;
- Liceean european – pliant cu informatii despre oportunitatile de studiu ale elevilor, realizat in 100.000 exemplare si distribuit cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene,
- Liceean european Afis realizat in 5.600 de exemplare
- Calatorie spre Uniuniea europeana distribuita prin intermediul cadrelor didactice participante la seminariile „Europa in scoala”
- Ghidul parintilor in lumea copiilor publicatie care contine informatii despre drepturile copiilor

PROFESORI
Proiectul „Europa in scoala”
Proiectul, demarat in aprilie 2005, a continuat cu alte 8 seminarii de informare a cadrelor didactice din judetele: Deva, Neamt, Suceava, Tulcea, Oradea, Sibiu, Alba si Mehedinti. Numarul total al participantilor a fost 250 .
In cadrul seminariilor au fost prezentate urmatoarele teme:
- infiintarea si organizarea Uniunii Europene;
- tratatele de constituie a Uniunii Europene;
- institutii europene;
- politici comunitare;
- procesul decizional;
- valorile si principiile care stau la baza comunitatii;
- cetatenia europeana;
- lista surselor de informare in domeniu

POPULATIA ACTIVA DIN MEDIUL RURAL
Caravana „Fermier in Europa”
Caravana „Fermier in Europa” s-a desfasurat in perioada 16 octombrie – 8 decembrie 2007 si a avut ca principal obiectiv cresterea nivelului de informare al persoanelor active din mediul rural, cu privire la oportunitatile pe care aderarea le aduce pentru comunitatile locale.
Aria de desfasurare – 41 de judete
Numarul de comune atinse 820
Numarul de participanti – aproximativ 23.000
In fiecare din judete a fost constituita o echipa de experti formata din reprezentanti ai Directiei Judetene de Dezvoltare Rurala, Directia Sanitar veterinara, Oficiul pentru Consultanta Agricola, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, sub coordonarea reprezentantilor Prefecturilor Judetene.
Acestora le-au fost puse la dispozitie de catre Ministerul Integrarii Europene microbuze in vederea asigurarii transportului in cele 20 de comune selectate din fiecare judet, precum si materiale promotionale si informative: foi personalizate, bannere, pixuri, insigne si genti pentru lectori, baloane, stegulete, brosura „Fermier in europa” in 42.000 exemplare, EuroDispecer, editiile saptamânale ale ziarului euROpeanul.
Obiectivul proiectului a fost acela de constientizare si informare a femeilor si barbatilor din mediul rural, cu vârste cuprinse intre 18 si 45 de ani, asupra schimbarilor pe care le-a adus procesul de aderare din punct de vedere social, cu accent pe egalitatea de sanse intre femei si barbati.
Proiectul s-a desfasurat in 16 judete prin organizarea a 30 de seminarii in 30 de comune: Perioada iulie – septembrie 2006. Numarul total de participanti - 1103. Profilul participantilor: femei si barbati din mediul rural, majoritatea lideri locali.
Desfasuratorul programului:
VRANCEA (Cârligele: 9 iulie, Vânatori: 10 iulie), GALATI (Tecuci: 11 iulie, Costache Negri: 12 iulie), CONSTANTA (Basarabi: 13 iulie, Frumusica: 14 iulie), VASLUI (Vutcani: 17 iulie, Falciu: 18 iulie), BOTOSANI (Frumusica /George Enescu: 19 iulie, Dobârceni: 20 iulie), BUZAU (Râmnicu Sarat: 24 iulie, Pogoanele: 25 iulie), PRAHOVA (Berceni: 26 iulie, Valenii de munte: 27 iulie), ARGES (Vulturesti: 28 iulie), GORJ (Bustuchin: 21 august, Rovinari: 22 august), MEHEDINTI (Orsova: 24 august), BRASOV (Fagaras: 4 septembrie, Rupea: 5 septembrie), ALBA (Avram Iancu: 6 septembrie, Craciunelu de sus: 7 septembrie), HARGHITA (Sâncraieni: 8 septembrie, Sarmas: 9 septembrie), HUNEDOARA (General Berthlot/Salasu de sus: 18 septembrie, Soimus: 19 septembrie), BIHOR (Stei: 20 septembrie), ARAD (Chisineu – Cris: 22 septembrie).
Printre problemele dezbatute in cadrul intâlnirilor, enumeram: imposibilitatea atragerii investitorilor in conditiile unei infrastructuri modeste, si prin urmare un numar limitat de locuri de munca in mediul rural; imbatrânirea satelor; numarul mare de cazuri sociale pentru care nu exista servicii de asistenta sociala, violenta in familie constituie o consecinta a mentalitatilor patriarhale, a lipsei de independenta economica, a sanselor scazute pentru femeile si barbatii din mediul rural de a accede conditii rezonabile de trai; pasivitatea locuitorilor mediului rural; necesitatea sustinerii initiativelor antreprenoriale feminine, obligativitatea angajatorilor de a asigura conditii de munca speciale pentru femeile insarcinate, lauze sau care alapteaza, etc.
In cadrul acestui proiect a fost editat pliantul si afisul “ Dimensiunea sociala a integrarii europene” si de asemenea a fost reeditat “Ghidul egalitatii de sanse” intr-o forma completata si adaugita.

AUDIENTA GENERALA
1. Punctul de informare al Ministerului Integrarii Europene.
Punctul de Informare difuzeaza informatii si materiale (ghiduri informative, brosuri, pliante, rapoarte, studii) realizate de MIE, de IER si de alte institutii despre programele europene si procesul de aderare, raspunde solicitarilor de informare adresate conform legii 544/2001 si Legii 52/2003 si ofera acces gratuit la site-uri romanesti si europene, dedicate problematicii europene. In anul 2006, au existat 3.603 solicitari din care 880 de solicitari prin intermediul postei electronice, 1931 de solicitari verbale la sediul MIE si 792 prin intermediul telefonului. Punctul de informare a gestionat pe parcursul anului distribuirea materialelor informative elaborate de Directia Mass media si comunicare.
 
2. Programul Euro-Dispecer
Programul Euro Dispecer infiintat in aprilie 2004, si-a continuat activitatea pâna la finalizarea protocolului semnat cu Societatea Româna de Televiziune si anume 30 iulie 2006. Pâna la aceasta data, programul a continuat sa functioneze oferind posibilitatea cetatenilor sa primeasca raspunsuri la intrebari in cadrul unei emisiuni televizate prezentate pe TVR1 si TVR2.
Au fost receptionate intre 50-180 apeluri zilnic, apelantii având o distributie unitara la nivelul tarii dar cu preponderenta din mediul rural.
Cele mai frecvente intrebari s-au referit la :
Temele abordate in cadrul discutiilor au fost: fondurile europene dupa aderare, standarde de crestere a animalelor, importanta grupurilor de producatori, cota de lapte, subventiile etc. Acestea au variat in functie de solicitarile de informatie ale participantilor.
1.influenta procesului de aderare asupra cresterii/ diminuarii alocatiei de stat pentru copii, precum si asupra pensiilor si a salariilor
2. obtinerea de fonduri comunitare
3. domeniul agriculturii
4. sectorul IMM
5. imbunatatirea sistemului de invatamânt, atât la oras, cât si in mediul rural
6. transporturi
7. libera circulatie a persoanelor
8. generalitati
9. persoanele cu handicap si vârstnicii
10. mediu (poluare) si armata (modificari dupa aderare, daca se mai efectueaza)
 
3. Call-center-ul Alo, Europa!
Alo, Europa!, serviciul call-center la nivel national, apelabil la numarul de telefon gratuit 080.080.2007, initiat de Ministerul Integrarii Europene a devenit functional in data de 18 septembrie. Conceput pentru informarea generala a publicului in cadrul Campaniei nationale de comunicare pentru aderare, programul a cuprinds o linie verde si un call-center cu zece operatori, care raspund solicitarilor de informatii despre functionarea UE si schimbarile pe care le va aduce integrarea europeana.
Serviciul a avut un caracter general, el adresându-se apelantilor de toate vârstele, categoriile sociale, precum si din toate regiunile tarii. Baza de date cuprindea initial peste 1.000 de intrebari si raspunsuri, fiind actualizata permanent cu intrebarile si raspunsurile noi. Operatorii, cu studii superioare si experienta in serviciile de call-center, au urmat in prealabil o sesiune de training pentru a-si insusi notiunile de integrare europeana pe care le comunica.

Call-center-ul a functionat pâna 20 decembrie, 5 zile pe saptamâna, de luni pâna vineri, intre orele 09:00 – 17:00. Cele mai frecvente intrebari s-au referit la urmatoarele domenii:
1. armonizare, standarde si norme (magazine de diverse tipuri, firme, autoturisme, circulatia rutiera etc.)
2. agricultura (cota de lapte, informatii vita de vie si cresterea animalelor la oras etc.)
3. libera circulatie (interdictie spatiul Schengen/ UE, studiu, munca)
4. finantare (programe, grupuri defavorizate)
5. generalitati (data raportului, data aderarii, preturi etc.)
6. politici sociale
7. taxe autoturisme (TVA, accize, taxa speciala)
8. religie (studierea religiei in scoli, schimbari in manastiri, educatie (viza de studiu)
9. energie (costuri)
Numarul total de apeluri in perioada 18 sept – 12 dec este de 4.621 din care solicitari efective de informatii 3.235. Din acest numar 229 de intrebari au fost intrebari noi ale caror raspunsuri nu au existat in baza de date. Acestor persoane le-au fost transmise raspunsurile expertilor in termen de zile prin posta sau email.
 
4. Campania media
In perioada 15 octombrie – 20 decembrie Ministerul Integrarii Europene a derulat in cadrul Campaniei nationale de informare pe teme europene o campanie media constând in difuzarea a trei spoturi pe principalele canale media. Spoturile TV au avut ca principal obiectiv constientizarea opiniei publice cu privire la importanta informarii in acest domeniu. Numarul total de GRP -uri atins pana la data de 13 decembrie a fost de 1830, acest lucru demonstrând ca a fost atins obiectivul acestei campanii.
 
5. Ziarul euROpeanul
In cadrul Campaniei nationale de informare pe tematica europeana a fost realizat impreuna cu firma Chelgate ziarul euROpeanul. Ziarul a fost publicat in 6 editii la un interval de doua saptamâni, fiecare numar al ziarului având un tiraj de 100 000 de exemplare. Distributia ziarului s-a facut cu sprijinul Companiei Nationale de Calatori CFR care a distribuit in gari si trenuri 50.000 de exemplare. Restul de 50.000 fiind distribuite prin intermediul Prefecturilor judetene si a programelor realizate in parteneriat cu acestea gen „ Caravana Fermier in Europa”.
Principalul obiectiv al ziarului a fost acela de a transmite informatia europeana intr-un stil si limbaj accesibil oricarui cetatean. Informatiile cuprinse in ziar au vizat: informatii de ultima ora din domeniul integrarii, oportunitatile de finantare, pagina intreprinzatorului, pagina sociala, oportunitati de cariera si de studiu, interviuri cu personalitati in domeniu, euromituri, etc.
Ziarul s-a bucurat de o apreciere foarte buna din partea cititorilor, existând solicitari de abonare si de asemenea de continuare a unui astfel de demers informational.
 
6. Buletinul de informare Stiri Europene
Stiri europene – buletinul electronic al Ministerului Integrarii Europene contine informatii cu privire la: agenda demnitarilor MIE, programul saptamânii urmatoare, oportunitati de finantare, burse de studiu, pastila de integrare, noutati din domeniul integrarii si al activitatii Ministerului. Buletinul electronic are aproximativ 4.000 de abonati. El se adreseaza in egala masura jurnalistilor, consilierilor de integrare, autoritatilor administratiei publice locale si centrale, specialistilor din administratia publica si oricaror persoane interesate.
 
7. Site-ul www.mie.ro
In anul 2006 site-ul Ministerului Integrarii Europene a fost refacut in totalitate. A fost adaugata varianta in limba franceza a site-ului. De asemenea sectiunile site-ul au fost reorganizate, incercând sa raspunda astfel cerintelor de informare ale diverselor grupuri tinta. Site-ul a urmarit astfel indeaproape grupurile tinta stabilite in cadrul strategiei de comunicare a MIE pentru anul 2006.
 
8. Materiale de informare:
1. Euro-Dispecer – brosura -12.00 ex.
2. Uniunea Europeana – oameni si locuri – brosura, 103.000 ex.
3. Ghidul parintilor in lumea copiilor – brosura, 100.000 ex.
4. Fermier in Europa – brosura, 42.000 ex.
5. Ghidul egalitatii de sanse – brosura, 3.000 ex.
6. ABC-ul fondurilor structurale – brosura, 26.000 ex.
7. Brosura prezentare MIE, lb. engleza – 2.000 ex.
8. Consilier european – revista trimestriala, 6 x 2.000 ex.
9. Dimensiunea sociala a integrarii europene – pliant, 5.000 ex.
10. Angajat in UE – pliant, 20.000 ex.
11.Euro-mituri – pliant, 20.000 ex.
12. Alo, Europa! – pliant, 20.000 ex.
13. Ce ne aduce aderarea – pliant, 20.000 ex.
14. Uniunea Europeana in direct – pliant, 20.000 ex.
15. Libera circulatie a serviciilor – pliant, 20.000 ex.
16. ABC-ul studentului european – pliant, 40.000 ex.
17. Licean european – pliant, 100.000 ex.
18. E.U. nu dau si nu iau spaga – pliante, 120.000 ex.
19. Europa in scoala – afis, 4.000 ex.
20. Alo, Europa! – afis, 2.000 ex.
21. Europa este importanta pentru tine – afis, 1.500 ex.
22. Afis studenti – afis, 6.000 ex.
23. Licean european – afis, 5.600 ex.
24. Surse de informare europeana – afis, 5.000 ex.
25. Fermier in Europa – afis, 4.000 ex.
26. Calendarul aderarii – calendar, 10.000 ex.
27. E.U. nu dau si nu iau spaga – afis, 2.000 ex.
28. euROpeanul – ziar, 6 x 100.000 ex.
Total: 28 publicatii, intr-un tiraj de 1.721.000 ex.

16-03-2007

Fişiere ataşate

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864