închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Arhiva integrare europeana » Spring Day » Despre Spring Day

SPRING DAY
Ziua Primaverii in Europa

Ziua Primãverii în Europa este un program dedicat elevilor din învãtãmântul preuniversitar care aduce în prim plan noile evolutii apãrute la nivelul Uniunii Europeane. Aflat la cea de-a patra editie, programul este coordonat de European Schoolnet si se desfãsoarã sub deviza "Dezbatem viitorul!".

“Spring Day in Europe” urmareste sa promoveze cunostintele despre Uniunea Europeana si institutiile sale, ajutand la stabilirea unui dialog intre elevi, profesori si actorii importanti ai UE privind Europa si viitorul sau. Este o ocazie de a oferi tinerilor o perspectiva mai vie asupra politicilor europene si de a integra aceste cunostinte in programele de studiu ale liceelor si scolilor generale.Astfel, in acest an toate institutiile de educatie sunt invitate sa organizeze, intre 21 martie si 9 mai, zile europene sub forma unor schimburi culturale, dezbateri si intalniri cu personalitati locale, regionale, nationale sau internationale, la care elevii si profesorii sa obtina informatiii si sa inteleaga mai bine proiectul european. Scolile sunt incurajate sa ia parte la forumurile de discutii si la activitatile de invatare privind modul in care functioneaza institutiile si valorile europene.

Spring Day sau Ziua Primãverii în Europa este o oportunitate pentru tinerii europeni sã devinã activi si, în cadrul întâlnirilor pe care le au cu reprezentantii institutiilor europene, sã influenteze procesul politic si educational.

In 2006, peste 6.000 de licee si scoli din întreaga Europã vor avea în program evenimente dedicate temei transmise de Comisia Europeanã pentru anul acesta, „Dezbatem viitorul”.

În România Spring Day este sãrbãtorita în peste 1600 de scoli din întreaga tarã. În acest context se va înscrie si dezbaterea cu tema „In Romania europeana, fiecare tanar va conta mai mult”, initiata de Ministerul Integrãrii Europene, organizata în colaborare cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica - ARDOR si cu sprijinul Colegiul National Mihai Viteazu. Evenimentul va consta in prezentarea Spring Day: conceptul si semnificatia programului, a partenerilor, a echipelor de dezbateri si a juriului. Dupa desfasurarea dezbaterii, liceenii vor participa la o tombolã si vor premia echipa castigatoare.

Puteti afla mai multe informatii despre semnificatia Spring Day si despre evenimentele organizate cu aceastã ocazie vizitând site-urile dedicate acestui program, http://efnord.eforie.ro/spring2006/index.htm si  http://www.springday2006.org/ww/en/pub/spring2006/homepage.htm

16-03-2006


Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864