închide
Numele Dumneavoastră
Adresa de email a destinatarului
Mesajul ataşat
 
Vizitatori de la lansare: 16777215 Română | English

Letís Do It, Romania!

  • Printează această pagină
  • Măreste dimensiunea textului
  • Micşorează dimensiunea textului
Arhiva integrare europeana » Spring Day

Marti 21 martie: Spring Day la Colegiul Mihai Viteazu din Bucuresti

 

In Uniunea Europeana conteaza fiecare dintre cele 25 state membre.
In fiecare dintre cele 25 de state membre, fiecare cetatean conteaza…
In 2006 Romania este stat in curs de aderare la Uniunea Europeana.
In 2007, Romania va fi un tanar stat membru pentru care fiecare tanar va conta…


Fiindca Spring Day 2006 se organizeaza intre 21 martie si 9 mai 2006 de catre scolile europene (din statele membre, in curs de aderare si candidate) sub motto-ul: “Dezbatem viitorul!”, marti, 21 martie Ministerul Integrarii Europene organizeaza la Colegiul National Mihai Viteazu, in Sala de festivitati, dezbaterea pe tema: Intr-o Romanie europeana fiecare tanar va conta mai mult?
 
Pe 21 martie 2006, in Sala de festivitati a Colegiului National Mihai Viteazu, la ora 12.30, invitam liceenii din Bucuresti sa raspunda impreuna cu noi acestei intrebari!
 
Partenerul nostru, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica - ARDOR, a selectat cele doua echipe care ne vor furniza argumente si contra-argumente la aceasta motiune. 
 
Echipa afirmatoare incearca sa ne convinga ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana inseamna mai multe avantaje: putem studia, calatori, munci oriunde in UE, iar echipa negatoare ne va prezenta infricosatoarele efecte ale globalizarii si ale imbatranirii populatiei pe care noi, tinerii, va trebui sa o sustinem platind taxe si impozite catre stat, oricare ar fi el. Da, este un rol ingrat, nimanui nu ii place sa infatiseze partea goala a paharului, dar dezavantajele pe care ei le prezinta ne ajuta sa ne construim un robust simt al realitatii.

Alaturi de Vlad Hatieganu, consilier personal al ministrei integrarii europene, Elena Bungardean, sef serviciu in cadrul Directiei Comunicare si mass media a MIE, Monica Mocanu, presedinta ARDOR si de Emanuel Beteringhe, coordonatorul Filialei Muntenia a ARDOR, vor participa asistenta personala a Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret, Alexandra Bocos si Decanul Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, Liviu Papadima, “tineri” - cum preferam sa ii numim pe membrii juriului nostru - cu experienta si entuziasm, implicati in proiecte pentru tineret

Dupa debate si prezentarea juriului, de la ora 2 p.m. juriul jurizeaza, iar participantii…participa la tombola cu premii.  Ce trebuie sa faceti pentru a castiga un premiu? Sa completati cu raspunsuri chestionarul pe care vi-l punem la dispozitie, pe site-ul nostru si in Sala de festivitati. Dintre sutele de raspunsuri, extragem din urna 10 pe care le premiem cu tricouri, publicatii ale Centrului Parteneriat pentru Egalitate, ale Autoritatii Nationale pentru Tineret si ale Ministerului Integrarii Europene.

Astfel, va puteti bucura de premii impreuna cu echipa castigatoare.

Stim, esti informat/a, ai multe idei si preocupari, iar informatia europeana este dinamica si o dezbatere nu iti este de ajuns. Aboneaza-te la Stiri europene si continua sa dezbati toate dilemele, grijile, nelamuririle pe care le ai fata de aderarea la UE si posteaza-le pe forumul nostru, http://www.mie.ro/forum/
 
In fine, daca invitatia, programul, debate-ul, juriul, tombola, forumul si newsletterul nu satisfac setea ta de cunoastere, de inedit, propune tu un eveniment pentru tineri de varsta ta.
 
Pe marti!

16-03-2006

Subsectiuni

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului | Str. Apolodor, nr. 17, Latura Nord, sector 5 | Tel: 037 211 14 09 | e-mail: info@mdrt.ro

Se recomanda utilizarea browser-ului Microsoft Internet Explorer 6 la o rezolutie minima de 1152x864