CONSULTARE PUBLICA PE TEMA CARTII VERZI A COEZIUNII TERITORIALE

Pe 6 octombrie 2008, Comisia Europeana a lansat Cartea Verde a Coeziunii Teritoriale cu ocazia sesiunii de deschidere a OPEN DAYS 2008 - Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor,. Totodata, a fost lansat un proces de consultare publica la nivelul Statelor Membre UE privind conceptul de coeziune teritoriala si valoarea sa adaugata ca cea de-a treia dimensiune a politicii de coeziune a UE.

In Romania, consultarea nationala asupra Cartei Verzi a Coeziunii Teritoriale a fost lansata pe data de 28 octombrie 2008, cu ocazia conferintei internationale „Competitivitate si Coeziune Teritoriala in estul si sud-estul Europei”, organizata la Bucuresti, de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Prin consultarea publica, autoritatile publice de la nivel central, regional, local, reprezentantii mediului academic si de cercetare, ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri, cetateni sunt invitati sa-si exprime opiniile privind continutul Cartei Verzi, cu scopul de a aduce clarificari domeniului si a inlesni definirea conceptului de “coeziune teritoriala”.

Daca sunteti specialist in domeniu, daca sunteti factor de decizie sau practician in planificarea dezvoltarii teritoriale sau cetatean interesat de viitorul dezvoltarii teritoriale a Romaniei si Europei, asteptam cu deosebit interes comentariile si sugestiile dumneavoastra.

Observatiile pe text si raspunsurile la intrebarile pot fi trimise pana la data de 15 februarie 2009 la adresa de e-mail csdtr@mdlpl.ro, in vederea comunicarii lor la Comisia Europeana, pana pe data de 28 februarie 2009. Primele rezultatele ale consultarii publice europene vor fi facute cunoscute de Comisia Europeana in aprilie 2009.